četrtek, 23. oktober 2014

Veganski sir

Krompirjev sir

Po spletu sem velikokrat videla, da se lahko tudi doma ustvari veganski sir. Poskusila sem tudi sama. Rezultat tega pa je, da sira nisem dovolj začinila in solila. Okus pa je bil temu tudi primeren. Vsekakor pa lahko povem, da je von zelo prijeten in mamljiv.
Recept je zelo enostaven in mislim, da bom še enkrat poskusila ustvarit ta sir, a tokrat z več soli.


Recept

Sestavine:
- 2 šalčki pretlačenega kuhanega krompirja
- 1 šalčka pretlačenega kuhanega korenčka
- 1/2 šalčke vode
- 2 čajni žlički soli
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 1/2 šalčke prehranskega kvasa
- 1/4 čajne žličke čebule v prahu
- 1/4 čajne žličke česna v prahu
- malo kajenskega popra ali čilija v prahu
- 1/2 čajne žličke začimbe po lastni izbiri

Postopek:
Vse sestavine zmiksamo v gladko zmes, prelijemo v plastično posodo za shranjevanje ter pustimo, da se shladi. Sir lahko hranimo v hladilniku največ do tri dni.
Ta sir je zelo dober kot poliv preko testenin (se lepo topi). Lahko se ga namaže na kruh ali pa se ga je kar na žlico.

* Prehranski kvas ni isto kakor kvas za peko kruha! Prehranski kvas je vrsta glive in se ga lahko kupi v specializiranih prodajalnah.



Vegan cheese - originalni recept

Ni komentarjev:

Objavite komentar