Popečene zelenjavne ladjice |
Preizkusila sem super stvarco, ki se jo lahko uporabi kot predjed ali prilogo. Super ideja, če hočeš postreči gostom nekaj drugačnega, lepega na pogled ter zdravega za povrh.
P.S.: Vse ladjic so sidro spusilo v moj želodec, druga pristanišča so bila predaleč :P
Sestavine:
- 6 polovičk podolgovatih rumenih paprik
- 4 majhni paradižniki
- 1/2 manjše cukini bučke
- 1/4 kocke tofuja (celotna kocka ima približno 200 g)
- malenkost bazilike
- majhen strok česena
- 1/4 manjše čebule
- 10 kaper ali 5 oliv
Priprava:
Za pripravo nadeva potrbujemo večjo posodo, v katero bomo sestavine zmešali. V posodo na majhne koščke narežemo paradižnike, bučko, tofu, čebulo, česen, kapre/olive in ščepec bazilike. Vse skupaj premešamo. Podolgovate rumene paprike prerežemo na pol ter odstranimo semena. V polovičke paprik nadevamo nadev ter jih položimo na pekač. Pečico segrejemo na 220 °C. V segreto pečico položimo pekač ter pečemo 10 minut, nakar zmanjšamo na 180 °C. Pečemo še dodatnih 20 min.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar