sreda, 3. september 2014

Popečene zelenjavne ladjice

Popečene zelenjavne ladjice

Preizkusila sem super stvarco, ki se jo lahko uporabi kot predjed ali prilogo. Super ideja, če hočeš postreči gostom nekaj drugačnega, lepega na pogled ter zdravega za povrh.
P.S.: Vse ladjic so sidro spusilo v moj želodec, druga pristanišča so bila predaleč :P

Sestavine:

- 6 polovičk podolgovatih rumenih paprik
- 4 majhni paradižniki
- 1/2 manjše cukini bučke
- 1/4 kocke tofuja (celotna kocka ima približno 200 g)
- malenkost bazilike
- majhen strok česena
- 1/4 manjše čebule
- 10 kaper ali 5 oliv

Priprava:

Za pripravo nadeva potrbujemo večjo posodo, v katero bomo sestavine zmešali. V posodo na majhne koščke narežemo paradižnike, bučko, tofu, čebulo, česen, kapre/olive in ščepec bazilike. Vse skupaj premešamo. Podolgovate rumene paprike prerežemo na pol ter odstranimo semena. V polovičke paprik nadevamo nadev ter jih položimo na pekač. Pečico segrejemo na 220 °C. V segreto pečico položimo pekač ter pečemo 10 minut, nakar zmanjšamo na 180 °C. Pečemo še dodatnih 20 min.

Dober tek!






Ni komentarjev:

Objavite komentar