Jabolčni štrudelj |
Zadišalo mi je po pečenih jabolkah. Poskusila sem narediti štrudelj nekoliko bolj po mojem okusu.
Čeprav sem v testo pozabila zliti par kapljic kisa in na testo nisem dala dovolj naribanih jabolk ter rozin, je bil okus na koncu ta pravi!
Recept je popolnoma brez maščob. Ne se ustrašit saj se štrudelj tudi brez olja prav dobro speče!
Čeprav sem v testo pozabila zliti par kapljic kisa in na testo nisem dala dovolj naribanih jabolk ter rozin, je bil okus na koncu ta pravi!
Recept je popolnoma brez maščob. Ne se ustrašit saj se štrudelj tudi brez olja prav dobro speče!
Recept:
Sestavine:
Za testo:
- 300 g brezglutenske moke
- 3 dcl mlačne vode ali toliko da se zmeša dobro testo
- 1 jušni žlici rjavega sladkorja
- malo kisa
Za nadev:
- 5 naribanih jabolk
- cimet
- 4 jušnih žlic sladkorja
- rozine ali drugo suho sadje
Za testo:
- 300 g brezglutenske moke
- 3 dcl mlačne vode ali toliko da se zmeša dobro testo
- 1 jušni žlici rjavega sladkorja
- malo kisa
Za nadev:
- 5 naribanih jabolk
- cimet
- 4 jušnih žlic sladkorja
- rozine ali drugo suho sadje
Postopek:
Testo razvaljamo po površini in na čim tanjše. Na testo naložimo ožete naribane jabolke, cimet, sladkor ter ostale dodatke. Štrudelj zavijemo, položimo na pekač ter ga prebodemo na parih mestih. Najprej ga pečemo na 220 °C za 10 min., nakar zmanjšamo na 180 °C in pečemo še dodatnih 20 min.
Dober tek!
Testo razvaljamo po površini in na čim tanjše. Na testo naložimo ožete naribane jabolke, cimet, sladkor ter ostale dodatke. Štrudelj zavijemo, položimo na pekač ter ga prebodemo na parih mestih. Najprej ga pečemo na 220 °C za 10 min., nakar zmanjšamo na 180 °C in pečemo še dodatnih 20 min.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar