četrtek, 25. september 2014

Rižev biskvit

Veganski rižev biskvit

Priznam! Rada jem sladko! Če imam možnost pojem vse, do zadnje drobtinice.

Marsikdo, ki me je spoznal je videl, da vedno odklonim pecivo, piškote in razne slaščice. Ni razlog v hujšanju ali pozni uri. Preprosto rada vem, kaj jem. Hočem, da so sestavine preproste ter prijazne do mojega želodca in prebavnega traku (prebave). Vem, da vsakdo, ki poje malo več slaščic, se mu zgodi, da se mu prebava upočasni ali pa preveč pospeši. Pri moji hrani pa vem, da se to ne bo nikoli zgodilo.

Priporočilo: pred zaužitjem večje količine hrane, ki ne vsebuje veliko vode, popij vsaj pol litra vode.


Recept

Sestavine:

- 2 šalčki riževe moke
- 1/2 šalčke rjavega sladkorja
- približno 8 g vinskega kamna
- 1 banana
- pest robid
- 1 šalčka sojinega jogurta


Priprava:

V večji posodi zmešamo riževo moko ter vinski kamen. V drugi manjši posodi s paličnim mešalnikom zmiksamo banano, sojin jogurt, sladkor ter robide. Zmiksano sadje zlijemo v posodo z riževo moko ter vse sestavine dobro premešamo. Zmes prelijemo v globoki pekač, na katerega smo predčasno položili peki papir. Biskvit damo v vročo pečico ter pečemo 10 min na 150 °C ter še dodatnih 10 min na 180 °C.*

Dober tek!

*čas peke je odvisen od debeline biskvita. Zgoraj navedena temperatura in čas sta predvidena za približno 10 cm debel biskvit.

Ni komentarjev:

Objavite komentar