torek, 13. januar 2015

Pehtranova potica malo drugače

Pehtranova potica


Za še malo prazničnega vzdušja, predlagam naslednji recept.
Zelo dobra potica, ki je nekoliko osvežilna zaradi pehtrana, ki spomni na okus poprove mete.


Recept

Sestavine:
Testo:
- 300 g brezglutenske moke
- 100 g rjavega sladkorja (ali manj)
- 2 jušni žlici čičirikine moke
- 1 čajna žlička limonine lupinice
- 1 vrečica vinskega kamna
- vanilija

Nadev:
- 300 mL sojinega nesladkanega jogurta
- 50 g rjavega sladkorja (ali manj)
- majhna pest pehtrana
- 2 jušni žlici riževe moke

Postopek:
Sestavine za testo zmešaš ter zgneteš v testo, ki ga lahko razvaljaš. Testo razvaljaš na debelino za katero si siguren, da jo boš kasneje še vedno dobro zavil. Sestavine za nadev prav tako zmešaš ter namažeš po razvaljanem testu. Tako pokriješ približno 2/3 površine (ali več). Potico zrolaš, jo položiš na pekač, ki je pokrit s peki papirjem. Pekač položiš v pečico, ki je segreta na 200 ter pečeš 15 min, nato zmanjšaš stopinje na 170 ter pečeš še dodatnih 30 min. Ko je potica pečena, jo preloži na suho površino, jo pokrij s servetom ter počakaj da se shladi.


Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar