torek, 20. januar 2015

Enostavni zelenjavni žepki

Zelenjavni žepki

Ob ogledu enega izmed posnetkov z YouTuba, sem se odločila, da bom tudi sama poizkusila speči nekaj podobnega kot sem videla. Čeprav je v originalu drugačna moka in posledično tudi več nadeva, se meni moja verzija bolj dopade.



Recept

Sestavine:
Testo:
- 130 g riževe moke
- ena jušna žlica čičirikine moke
- voda

Nadev:
- paradižnikova omaka po okusu
- nekaj koščkov Mozzariselle (imitacija mocarele sira - glavna sestavina riž)
- jušna žlica ali več zelenjave po želji

Postopek:
Testo dobro zgneteš ter razvaljaš po površini. Zarada riževe moke testo zvaljaš na nekoliko debelejše (približno 0,5 cm). Na polovico testa namažeš paradižnikovo omako, položiš nekaj majhnih koščkov Mozzariselle ter zelenjavno. Drugo polovico testa prepogneš preko nadeva ter okrog in okrog robove zapečatiš z odtisom vilice.
Žepek položiš na pekač, ki je prekrit s peki papirjem ter vse skupaj daš pečt v segreto pečico na 200. Pečeš 10 min. nakar zmanjšaš stopinje na 170 in še nadaljno pečeš 20 min.
Serviraš toplo!


Dober tek!






Ni komentarjev:

Objavite komentar