torek, 27. januar 2015

Cvetača v koruzni haljici

Cetača v koruzni haljici


Potato Strong je na YouTubu objavil recept, kako pripravit panirano cvetačo brez olja, jaz pa sem recept malenkost prilagodila.



Recept

Sestavine:
- ena glava cvetače
- riževa moka
- koruzna moka
- voda

Postopek:
Cvetačino glavo natrgaš na manjše cvetove, lahko jih tudi narežeš. V eno posodico si pripraviš mešanico riževe moke in vode (gostota naj ne bo preveč redka in ne preveč gosta - ravno toliko da normalno premažeš cvetačo) v drugo pa natreseš samo koruzno moko. Cvetačine cvetke potopiš v mešanico riža in vode. Naj se mešanica dobro vpije in zleze v vse špranje. Cvetačo malenkost odcediš ter položiš v drugo posodico, kjer je koruzna moka. Cvetačo v tej moki povaljaš. Čez enak postopek popelješ vsak odtrdan delček cvetače. Cvetačo položiš na pladen, ki je pokrit s peki papirjem ter naložen pekač položiš v pečico, ki je predhodno segreta na 200 stopinj. Pečeš približno 40 min. Priporočam, da svake toliko preveriš stanje v pečici!

Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar