torek, 7. oktober 2014

Klarisin dan #4

7. 10. 2014 - Krti so zavladali na našem dvorišču!

Zadnja jutra začenjam nekoliko bolj zgodaj in športno. Vsako drug dan tečem skupaj s psičko Zeno (2 km). Takšen režim sem uvedla predvsem zaradi spoznanja, da je Zena predebela za svoja leta. Precej se je poredila, njena kondicija pa je drastično padla. Čeprav sedaj še ne tečeva neprestano (ustaviva se za potrebo, cartanje ali hitro ovohavanje), jo imam namen zdresirat v bolj vzdržljivo tekačico.

Naša Pikica

Popoldan me je čakalo neprijetno delo. Celo dvorišče je bilo pokrito s krtinami. Krtina pri krtini. Mislim, da imamo ne le enega krta, temveč kar celo krtjo družino. Pobiranje krtin pa se tukaj ni zaključilo, temveč nadaljevalo še na drugi stani hiše. Vsega skupaj je bilo po mojem za tri samokolnice.
Takšno nabiranje pa me čaka prav vsakič pred košnjo trave in še kdaj vmes.
Ni toliko, da bi to opravilo bilo naporno temveč dvorišče in trava zaradi tega "trpita". Trava je redka, izkopana, površje dvorišča pa ni ravno, temveč posejano z luknjami in udrtinami.
Kako se na lep način rešiti teh krtov? Naš pes zna loviti samo mačke, rovke in muhe. Za krte pa nima potrplenja ...

Izropano dvorišče

Dan sem zaključila s kuhanjem eksotične hrane. Preizkusila sem recep v katerem se uporabi sadež tamarind. Po pravici povedano mi jed ni teknila najbolje.

Tamarindov riž

Ni komentarjev:

Objavite komentar